Garancija

Garancija za prenosne računalnike,

namizne računalnike in monitorje

Rok trajanja garancije pri nakupu rabljene računalniške opreme je 6-12  mesecev in začne veljati z dnem nakupa. Če ima oprema originalno garancijo proizvajalca, velja daljša garancija. V primeru nepooblaščenega fizičnega posega v napravo (npr. menjava komponent / nadgradnje ali drugih posegov v računalnik, s strani nepooblaščenih oseb) brez dogovora s prodajalcem, garancije ne boste mogli uveljavljati. Osnovno garancijo lahko ob nakupu podaljšate do 24 mesecev. Znesek doplačila za podaljšanje garancije se razlikuje med artikli in je definiran pri opisu artikla na spletni strani.

Opozorilo: Za baterije pri prenosnikih garancije ni mogoče podaljševati, za rabljene baterije je max 3 mesečna garancija. Garancija velja le za originalno konfiguracijo, ki je zapisana na računu.

Garancija za rabljene komponente

Rok trajanja garancije pri nakupu rabljenih komponent je 1 do 6 mesecev in je definirana na spletni strani za vsak produk posebej. Garancije ni mogoče podaljševati.

Servis računalniške in mobilne opreme

Garancija na opravljene servisne storitve

Rok trajanja garancije za servisne storitve je 1 mesec in začne veljati z dnem prevzema opreme.  Če se napaka v garancijskem roku ponovi in ni bilo višje sile, vam jo odpravimo brezplačno.

Uveljavljanje garancije

Za uveljavljanje garancije je potreben račun, ki ga prejmete ob nakupu in servisno reklamacijski zahtevek. Garancija velja le za originalno konfiguracijo, ki je zapisana na računu.

Garancija se ne upošteva v primeru:

  • poteka garancijskega roka;
  • v primeru nepooblaščenega večjega* fizičnega posega v opremo brez dogovora s prodajalcem
  • če so na ohišju vidne mehanske poškodbe, nastale po nakupu naprave, ki so posledica nepravilnega ravnanja
  • zaradi okvar višje sile, kot so: udar strele, kratke stik, previsoka napetost
  • nedelovanja programske opreme; ne jamčimo za morebitno izgubo podatkov, ki nastane zaradi okvare izdelka ali programske opreme
  • ob politju, vplivu vlage ali visoke temperature

Za enostavno vgradnjo štejemo menjavo komponent kot so pomnilnik, trdi disk, optočna enota, grafična kartica (pri stacionarnih računalnikih), mrežna kartica kjer se enostavno odstrani pokrov in vgradi komponento. Pod večji poseg štejemo odstranitev drugih komponent ali delov ohišja za vgradnjo ali zamenjavo komponente.

Garancijsko popravilo opravimo v roku 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem se artikel zamenja z drugim, ali se sklene individualni dogovor s kupcem. Zagotavljamo vzdrževanje izdelka in nadomestne dele tudi po izteku garancijskega roka.

Za neupravičeno reklamacijo iz zgoraj naštetih razlogov, se kupcu zaračuna strošek diagnostike.

2
Košarica
V košarici ni izdelkov
Nadaljujte z nakupi