Lenovo ThinkPad

Glavna prednost računalnikov poslovne linije Lenovo Thinkpad in razlika od računalnikov za široko potrošnjo je v kakovosti uporabljenih materialov. Ohišja so močnejša in ojačana, hladilni sistem je učinkovitejši in naprave so bolj intenzivno testirane, zaradi česar je pričakovana življenjska doba daljša od široko-potrošnih naprav.

Lenovo ThinkPad – kvaliteta, ki ne pozna meja

Serije ThinkPad (prenosni računalniki) in ThinkCentre / ThinkStation (namizni računalniki) predstavljajo najvišji razred poslovnih računalnikov znamke Lenovo.

Sistemi ThinkPad so zasnovani iz trpežnih materialov z maksimalno zmogljivostjo za domačo uporabo, v pisarni ali na poti.

Začetki

Začetki ThinkCentre namiznih računalnikov segajo v leto 2003, medtem ko je bila linija ThinkPad razvita oktobra 1992 v podjetju IBM na Japonskem.

Nalogo izdelave prenosnega računalnika ThinkPad je dobila ustanova Yamato iz Japonske, ki ga vodi Arimasa. Arimasa je japonski inženir in oblikovalec izdelkov, ki se je pridružil IBM-u v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja in je znan kot “oče ThinkPada”.

Leta 2005 je tehnološko podjetje Lenovo kupilo podjetje IBM in umestilo serijo ThinkPad kot vodilno blagovno znamko novo ustanovljenega podjetja.

Prenosni računalniki ThinkPad so se uporabljali v vesolju in so bili dolga leta edini prenosniki, ki so bili certificirani za uporabo na Mednarodni vesoljski postaji.

Dizajn

Osnovni dizajn iz leta 1990 je ostal podoben v celotnem življenju blagovne znamke. Skoraj vsi modeli ThinkPad imajo izrazito črno, škatlasto obliko ki jo je navdihnila japonska škatla za kosilo »bento«. Sedaj seveda modernizirano v tanjših in bolj lažjih oblikah.

Vsi modeli ThinkPad pa imajo vključene ojačitve ohišja iz magnezija, ogljikovih vlaken ali titana.

Legendardna tipkovnica

Večkrat nagrajena ergonomična tipkovnica ThinkPad je pri mnogih modelih odporna proti politju, slovi po tem, da je odlična na otip, vrhunska za tipkanje in povrhu vsega še opremljena z ikonočno kazalno napravo TrackPoint®.

Kvaliteta in testiranje naprav

Serija ThinkPad je testirana po standaru MIL-STD 810G (12 vojaških strogin standardov)  in več kot 200 preverjanj kakovosti, da se zagotovi njihovo delovanje tudi v ekstremnih pogojih. Od arktične puščave do puščavskih prašnih neviht, nične gravitacije, razlitja in padcev, lahko svoji napravi serije T zaupate, da bo delovala in bo kos vsem nalogam, tudi v najtežjih pogojih.

Kateri je za vas najboljši?

Lenovo je poskrbel, da se za vsakogar najde prava ThinkPad naprava. Bodisi si klasična serija T, manjša in tanjša serija X, ali pa si mogoče želite zmogljivejšo stacionarno ali prenosno delovno postajo.

V podjetju Comstrok d.o.o. skrbimo, da imamo modele ThinkPad in ThinkStation vedno na zalogi. Za dodatna vprašanja in dobavljivost specifičnih modelov nas lahko kontaktirate na e-mail naslov prodaja@comstrok.si .

Zalogo obnovljenih Lenovo Thinkpad prenosnikov in računalnikov si lahko pogledate na spodnjih povezavah.

Obnovljeni prenosniki Lenovo Thinkpad iz naše ponudbe
Obnovljeni računalniki Lenovo Thinkpad iz naše ponudbe

1
Košarica
V košarici ni izdelkov
Nadaljujte z nakupi