Zakaj kupiti rabljen prenosnik – Krožno gospodarstvo

Rabljeni računalniki in prenosniki – krožno gospodarstvo – za boljši jutri

Ste razmišljali o nakupu rabljene računalniške opreme in ste skeptični, se bojite da boste dobili odsluženo,  zastarelo in nepreverjeno opremo?

V tem članku, vam bomo predstavili zakaj podjetje Comstrok d.o.o. prodaja predvsem rabljeno računalniško opremo, čeprav bi bilo mnogokrat lažje prodajati nove izdelke.

Začeli bomo s temo, ki je za nas najpomembnejša in hkrati vpliva na ves planet in vse kar obstaja na njem. Ekologija!

Nadaljevali z opisom našega delovnega procesa in testiranja opreme.

Pozitiven vpliv na okolje – manj odpadka, manj porabljenih surovin

 

Obdobje industrijske revolucije je uvedlo linearne sisteme gospodarjenja, ki deluje po načelu »vzemi, proizvedi, zavrzi«. Za linearni sistem je značilno množično izčrpavanje surovin za proizvodnjo izdelkov, ki na koncu svojega življenjskega cikla postanejo odpadki.

Količine elektronskih odpadkov se vsako leto povečuje za 4-5% letno in veljajo za najhitreje rastoč odpadek.

Vsako leto na svetu proizvedemo približno 50 milijonov ton e-odpadkov. Od tega se jih reciklira le 20% in pridobiva dragocene obnovljive materiale, kot so zlato, srebro, platino ter baker, železo in aluminij.

Potrebno je omeniti, da tudi postopki recikliranja e-odpadkov ustvari odpadne kemikalije in druge odpadke, kar je problematično predvsem v državah v razvoju brez ustreznih regulativ na tem področju.

Zato je krožno gospodarstvo, ki ga zagovarjamo v podjetju Comstrok d.o.o. usmerjeno v ponovno uporabo, popravila in nadgradnje ter šele na koncu, ko naprava ni več primerna za uporabo recikliranje.

Kaj je krožno gospodarstvo?

 

Krožno gospodarstvo je način organizacije proizvodnje in potrošnje, ki temelji na delitvi, ponovni uporabi, popravilu, prenovi in recikliranju obstoječih materialov in izdelkov, kakor dolgo je to mogoče. To pomeni, da so naprave čim dlje v uporabi in se jih reciklira šele ko te niso več primerne za ponovno uporabo z obnovo, popravilom ali nadgradnjo.

S tem se življenjska doba izdelkov podaljšujezmanjšuje pa količina odpadkov. Ko izdelek pride do konca svoje življenjske poti, se materiale, iz katerega je izdelan, v največji možni meri obdrži v gospodarstvu

Rabljeni računalniki in prenosniki

Rabljeno ne pomeni staro oz zastarelo – uporaba do konca življenske dobe

 

Rabljeni računalniki in prenosniki iz naše ponudbe so pridobljeni od odprodaje večjih tujih korporacij, ki imajo cikel menjave računalniške opreme na 2-3 leta. Gre za opremo poslovne linije, ki je kvalitetnejše izdelave in  vsebujejo kakovostnejše komponente in materiale kot široka potrošna linija. Življenjska doba poslovne linije računalniške opreme je ob ustreznem vzdrževanju bistveno daljša in zagotavlja zaneslivejše delovanje.

V večjih korporacijah običajno računalniško opremo, ko ta postane prepočasna ali se na tržišču pojavi nova, bolj zmogljiva oprema staro odprodajo in kupijo novo. Večinoma zaradi pogodb z dobavitelji ali leasing hišami. Oprema, ki še zdaleč ni zastarela in neuporabna. To opremo se lahko uporabi za različne namene tudi naprej. Včasih je potrebna samo obnova, drugič je potrebna nadgradnja ali predelava in uporaba za drugačne namene.

Postopek testiranja in obnove opreme si lahko prebereta tukaj.

Manjši strošek za bolj kakovostne izdelke – veliki prihranki

 

Običajno je glavni motiv naših kupcev privarčevati ob nakupu kvalitetne računalniške opreme. Nakup rabljene računalniške opreme poslovne linije lahko opravimo za celo polovico prvotne cene, v nekaterih primerih tudi manj. Pri ceni velja omeniti, da je nemogoče primerjati ceno nove IT opreme široke potrošnje linije z rabljeno opremo poslovne linije kot seveda tudi ne kvaliteto izdelave in vgrajenih komponent. Velikokrat se zgodi, da stranke vprašajo zakaj je 5 let star prenosnik dražji od novega prenosnika. Za občutek glede cen prilagamo spodnji graf.

 

 

Spodnji graf prikazuje izdelke iz naše ponudbe, njihovo nabavno vrednost in ceno ob prodaji pri določeni starosti.

1
Košarica
V košarici ni izdelkov
Nadaljujte z nakupi